/

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Στις 9/12/24 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα “Η συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στο Πρόγραμμα ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στελεχών για την αναπηρία” στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών. Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται εδώ.
  • Στις 14/2/25 οργανώθηκε μία πρωτότυπη Καμπάνια Ευαισθητοποίησης με αφορμή την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μοίρασαν κλήσεις στους παραβάτες, αλλά και τη χαρακτηριστική ραγισμένη καρδιά, με μηνύματα ευαισθητοποίησης.

Το Δελτίο Τύπου επισυνάπτεται εδώ: https://www.cityofathens.gr/dimos-athinaion-agapi-na-noiazesai-ton-synanthropo/

  • Ο Μάρτιος έχει οριστεί ως Μήνας Δράσεων ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με την αναπηρία στον Δήμο Αθηναίων, με τη διοργάνωση σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Ομάδα Προσβασιμότητας και Συμπερίληψης, το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης Διακρίσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΠΑΝΔΑ με τη συνεργασία φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αναπηρίας και περιλάμβαναν βιωματικές ομιλίες, δράσεις ενημέρωσης, συμπερίληψης και ενεργούς συμμετοχής του κοινού, δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, πολιτιστικά προγράμματα, καλλιτεχνικά εργαστήρια και χορευτικά δρώμενα.

Το Δελτίο Τύπου και το Πρόγραμμα των δράσεων του μήνα Μαρτίου επισυνάπτονται εδώ: https://www.cityofathens.gr/martios-minas-draseon-exoikeiosis-eyaisthitopoiisis-tin-anapiria/

Η αφίσα της Βιωματικής Δράσης που οργανώθηκε στις 13/3/25 με θέμα “Αναπηρία ή νοοτροπία: Ποιο είναι το πραγματικό εμπόδιο;” επισυνάπτεται εδώ.

Η αφίσα της Ημέρας Καριέρας που οργανώθηκε στις 17/3/25 με θέμα “Συμπερίληψη στην εργασία για άτομα στο φάσμα του αυτισμού και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας” επισυνάπτεται εδώ.

Η αφίσα του Προγράμματος καλαθοσφαίρισης που οργανώθηκε στις 19/3/25 επισυνάπτεται εδώ.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας που οργανώθηκε στις 28/3/25 με θέμα “Δράσεις και προοπτικές για την προσβασιμότητα στον Δήμο Αθηναίων” επισυνάπτεται εδώ.

  • Στις 26/3/25, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης για την αναπηρία του μήνα Μαρτίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, συνόδευσε τον Κωνσταντίνο Ορλώφ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και τον Χρήστο Μελέτη, κοινωνικό λειτουργό, αθλητή και content creator, σ’ έναν Περίπατο Προσβασιμότητας από το Δημαρχείο της Αθήνας προς την πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Το Δελτίο Τύπου επισυνάπτεται εδώ: https://www.cityofathens.gr/dimos-athinaion-peripatos-prosvasimotitas-emporiko-trigono/

 

Πείτε Κάτι

AI Βοηθός Δημότη (Beta)

close
send